OFFICIAL LOWARA DISTRIBUTOR

ОДБЕРЕТЕ

ПРОИЗВОДИ

Дома > Производи > Пумпи за одвод и канализација

КАТЕГОРИЈА

DOC серија

Моно-блок Пумпи

Потопни пумпи за нечиста вода

Повеќе-степени Пумпи

DOC пумпите се разноврсни, отпорни на коризија и компактни. Три основни верзии се достапни со Моќност од 0,3 до 0.7 kw. DOC 7VX со Vortex перка и DOC GT со фиксен вертикален пловак се исто така достапни.

Греење, климатизација
и топла вода

Пумпи за одвод и
канализација

Спецификации:

Проток: до 14 m3 / h

Висина: до 11 m

Напојување: монофазни и трифазни со 50 Hz

Моќност: од 0,25 kW до 0,55 kW

Работна температурата: до 40,0 C

Максимална длабочинина на потопување: 5 m

Слободен проток: до 20 mm

Потопни (бунарски) пумпи

Хидростаници

Пумпи со фреквентна регулација (Хидровар)

Командни табли за
контрола на пумпи

Мембрански Садови Zilmet

Додатни Материјали


ТЕЛ/ФАКС:

+389 2 2774 071

DOC

Каталог

Погледни
Каталог

Превземи
Каталог

E-MAIL:

tehnoservis.tt@gmail.com

DIWA серија

Потопни пумпи за нечиста вода

Потопни пумпи за нечиста вода произведени во AISI 304 челик. Четири основни модели со моќност од 0,55 до 1,5 kw. DIWA GT верзија со фиксен вертикален пловак е достапна исто така.

Спецификации:

Проток: до 25 m3 / h

Висина: до 21 m

Напојување: монофазни и трифазни со 50 и 60 Hz

Моќност: од 0,55 kW до 1,50 kW

Работна температурата: до 50,0 C

Максимална длабочинина на потопување: 7 m

Слободен проток: до 8 mm

DIWA

Каталог

Погледни
Каталог

Превземи
Каталог

DN серија

Дренажни пумпи за нечиста вода

Дренажни пумпи направени од лиано железо и челик. Механичка заптивка и отворена перка со абразивна отпорна гумена обвивка. Достапни се модели со и без пловак. Опсегот се состои од три пумпи со Моќност до 0,75 kW

Спецификации:

Проток: до 17 m3 / h

Висина: до 20 m

Напојување: монофазни и трифазни со 50 и 60 Hz

Моќност: од 0,55 kW до 0,75 kW

Работна температурата: до 50,0 C

Максимална длабочинина на потопување: 5 m

Слободен проток: до 5 mm

DN

Каталог

Погледни
Каталог

Превземи
Каталог

DOMO серија

Потопни пумпи за фекална отпадна вода

DOMO серија се иноксни електрични пумпи, достапни со twin-channel или vortex перка. (DOMO VX).

Дизајнирани се да се справат со цврсти примеси до 50мм во дијаметар (35мм за DOMO 7 и DOMO 7VX). Достапни се четири основни модели со Моќност од 0,55 до 1,5 kW.

Верзии со и без пловак се исто така достапни. DRIVELUB SEAL SYSTEM.

Спецификации:

Проток: до 40 m3 / h

Висина: до 14,5 m

Напојување: монофазни и трифазни со 50 и 60 Hz

Моќност: од 0,55 kW до 1,50 kW

Работна температурата: до 35,0 C

Максимална длабочинина на потопување: 5 m

Слободен проток: до 50 mm

DOMO

Каталог

Погледни
Каталог

Превземи
Каталог

DOMO GRI серија

Потопна Grinder Пумпа

Новата DOMO Grinder пумпа е дизајнирана да пумпа домашни отпадни течности, кои содржат тврди или фибер влакна, и отпадна вода од стамбени објекти до канализациона мрежа или канализациона мрежа под притисок. Grinder ги сече цврстите материи на поситни парчиња кои можат лесно да поминат низ перката и одводните цевки. Ризикот од затновување или блокада е многу низок, и гриндер системот е лесно прилагодлив.

Спецификации:

Проток: до 6,60 m3 / h

Висина: до 25 m

Напојување: монофазни и трифазни со 50 и 60 Hz

Моќност: до 1,10 kW

Работна температурата: до 35,0 C

Максимална длабочинина на потопување: 5 m

DOMO GRI

Каталог

Погледни
Каталог

Превземи
Каталог

DL серија

Потопни пумпи за фекална вода

DL серијата на електрични пумпи, се произведени од лиено железо или челик, и се достапни се канална или Vortex перка (DLV)

Дизајнирани да пумпаат отпадна вода со цврсти примеси, до висина од 20 м и капацитет до 42 м3 / h

Пречник на пумпани парчина до 65 мм во дијаметар.

Спецификации:

Проток: до 42 m3 / h

Висина: до 21 m

Напојување: монофазни и трифазни со 50 и 60 Hz

Моќност: од 0,60 kW до 1,50 kW

Работна температурата: до 50,0 C

Максимална длабочинина на потопување: 5 m

Слободен проток: до 65 mm

DL

Каталог

Погледни
Каталог

Превземи
Каталог

DLC/S/V/G серија

Потопни пумпи за фекални отпадни води

Фекални пумпи со Моќност до 70 kW, достапни во лиено железо и AISI 316 челик (само DLV). Целиот опсег вклучува единечни и повеќе-канални перки (DLC), само чистечки перки за справување со примеси од фибер материјали (DLS) и vortex перка (DLV)

Верзија со секач е исто така достапна (DLG)

Спецификации:

Проток: до 1.500 m3 / h

Висина: до 82 m

Напојување: монофазни и трифазни со 50 Hz

Моќност: од 0,95 kW до 70,00 kW

Работна температурата: до 40,0 C

Максимална длабочинина на потопување: 20 m

Слободен проток: до 125 mm

DLC/S/V/G

Каталог

Погледни
Каталог

Превземи
Каталог

SINGLEBOX-DOUBLEBOX

Фекална станица за отпадни води

Идеално решение кога домашните отпадни води мора да бидат препумпани до канализационата мрежа која се наоѓа на повисоко ниво или каде што гравитациона дренажа не е овозможена.

За подетални технички информации ве молиме погледнете ги нашите DOMO и DL каталози.

Спецификации:

Волумен SINGLEBOX: 230 литри

Волумен DOUBLEBOX: 450 литри

Сетот е составен од една или две пумпи, уред за кревање спуштање, командна табла, пловци и алармен уред за високо ниво.

SINGLEBOX

DOUBLEBOX

Каталог

Погледни
Каталог

Превземи
Каталог