OFFICIAL LOWARA DISTRIBUTOR

ОДБЕРЕТЕ

ПРОИЗВОДИ

Дома > Производи > Моно-блок Пумпи

КАТЕГОРИЈА

CEA-CA серија

Моно-блок Пумпи

Иноксни центрифугални пумпи

Повеќе-степени Пумпи

Широк опсег на пумпи за домашна и индустриска употреба.

Достапни модели се со една перка(CEA) и со дупла перка(CA).

Достапни по барање "V" со FPM заптивка за температура до 110 C. и "N" верзија комплетно направени од AISI 316 челик.

Греење, климатизација
и топла вода

Пумпи за одвод и
канализација

Спецификации:

Проток: до 31 m3 / h

Висина: до 62 m

Напојување: монофазни и трифазни со 50 и 60 Hz

Моќност: од 0,37 kW до 3,00 kW

Максимален работен притисок: 8,0 бар

Работна температурата: од -10,0C до 110,0C

Потопни (бунарски) пумпи

Хидростаници

Пумпи со фреквентна регулација (Хидровар)

Командни табли за
контрола на пумпи

Мембрански Садови Zilmet

Додатни Материјали


ТЕЛ/ФАКС:

+389 2 2774 071

CEA-CA

Каталог

Погледни
Каталог

Превземи
Каталог

E-MAIL:

tehnoservis.tt@gmail.com

CO серија

Центрифугална пумпа со отворена перка

Овие пумпи се комбинација на предности од пумпи со отворена перка со тие произведени од AISI 316 челик, кои се делумно се погодни за употреба на умерено агресивни течности со цврсти материи.

Спецификации:

Проток: до 54 m3 / h

Висина: до 24 m

Напојување: монофазни и трифазни со 50 и 60 Hz

Моќност: од 0,37 kW до 3,0 kW

Максимален работен притисок: 8,0 бар

Работна температурата: од -10,0C до 120,0C

Слободен проток: до 20 mm

CO

Каталог

Погледни
Каталог

Превземи
Каталог

SP серија

Само усисни пумпи со течен страничен канал и звездаста перка.

Затворена само-усисна пумпа со течен страничен канал и звездаста перка. Дизајнирани да останат под притисок дури и во присуство на гасови во водата или кога усисната линија не е полна со вода.

Никел-месинганата перка ја намалува можноста на заглавување за време на оксидација

Спецификации:

Проток: до 2,75 m3 / h

Висина: до 50 m

Напојување: монофазни и трифазни со 50 и 60 Hz

Моќност: од 0,55 kW до 0,75 kW

Максимален работен притисок: 8,0 бар

Работна температурата: од -10,0C до 40,0C

SP

Каталог

Погледни
Каталог

Превземи
Каталог

BG серија

Самоусисна центрифугална пумпа со вграден инјектор

Самоусисна центрифугална пумпа со вграден инјекторски систем дизајнирана да остане под притисок дури и при присуство на гасово во водата.

Широката употреба на челикот обезбедува високи перформанси, долготрајност и ја правилесна пумпата за употреба. Компатибилна за употреба на вода за пиење. "Garden" верзијата е достапна со рачка, командна табла со вграден прекидач.

Спецификации:

Проток: до 4,20 m3 / h

Висина: до 53 m

Напојување: монофазни и трифазни со 50 и 60 Hz

Моќност: од 0,37 kW до 1,10 kW

Максимален работен притисок: 8,0 бар

Работна температурата: од -10,0C до 40,0C

BG

Каталог

AG-JEC серија

Самоусисни пумпи за базени

Овие пумпи се идеални за приватни и градски базени, за резервоари за вода и за лесни индустриски примени.

Одговараат за морска вода и вода третирана со хлор, бром и јод.

Спецификации:

Проток: до 30 m3 / h

Висина: до 17 m

Напојување: монофазни и трифазни со 50 Hz

Моќност: од 0,30 kW до 1,50 kW

Максимален работен притисок: 2,0 бар

Работна температурата: од -10,0C до 40,0C

AG-JEC

Каталог

P-PAB-PSA серија

Периферни пумпи

Периферните пумпи можат да испорачаат висок притисок користејки напојувани мотори.

Достапни верзии:

PB верзија со бронзено пумпно тело за морска вода.

PK верзија компитабилна за топла вода до 80 C.

PBK верзија со бронзено пумпно тело компатибилна за топла вода до 80 C.

Спецификации:

Проток: до 3,72 m3 / h

Висина: до 82 m

Напојување: монофазни и трифазни со 50 и 60 Hz

Моќност: од 0,30 kW до 1,10 kW

Максимален работен притисок: 10,0 бар

Работна температурата: од -10,0C до 80,0C

P-PAB-PSA

Каталог

FH серија

Центрифугални електрични пумпи во стандард EN 733 - DIN 24255

Пумпа со тело од лиено железо и AISI 316L челична перка која е изработена со ласерска технологија

Одговара за пумпање на топли и ладни, делумно агресивни течности.

Достапни Модели

FHE Затворена пумпа со специјална со специјален додаток на осовината од моторот

FHS Со целосна осовина и стандарден мотор

FHF Со флексибилна спојка, адаптер, постоље и стандарден мотор во стандард EN 733 - DIN 24255

Спецификации:

Проток: до 700,00 m3 / h

Висина: до 100 m

Напојување: монофазни и трифазни со 50 и 60 Hz

Моќност: од 0,25 kW до 132,00 kW

Максимален работен притисок: 16,0 бар

Работна температурата: од -30,0C до 120,0C

FH

Каталог

SH серија

Центрифугална пумпа од AISI 316 челик во стандард EN 733 - DIN 24255

Пумпа дизајнирана за користење на топла, ладна и делумно агресивна течност.

Достапни Модели

SHE Затворена пумпа со специјална со специјален додаток на осовината од моторот

SHS Со целосна осовина и стандарден мотор

SHF Со флексибилна спојка, адаптер, постоље и стандарден мотор во стандард EN 733 - DIN 24255

Спецификации:

Проток: до 240,00 m3 / h

Висина: до 110 m

Напојување: монофазни и трифазни со 50 и 60 Hz

Моќност: од 0,25 kW до 75,00 kW

Максимален работен притисок: 12,0 бар

Работна температурата: од -10,0C до 120,0C

SH

Каталог